Barnhemmet i Muang Mai – tisdag 30 september – söndag 23 november, 2014

I Välgörenhet by Webmaster BengtLämna en kommentar

Muang_Mai_veckobrev_120-1

Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har haft skollov och har börjat skolan igen. Vi själva har varit här på barnhemmet mest men även hunnit med en vecka i Sverige för En Kväll för Happy Child.

För att göra det enkelt för oss så börjar vi från början vilket blir i början av oktober. Och oktober kunde inte ha börjat bättre – barnen kom på löpande band hem med sina betyg för första terminen det här skolåret och det är numera en fröjd att se deras stolta ögon och raka ryggar när de lämnar över sina betyg. I stort sett alla har förbättrat sina betyg.

Lovet började och slutade lite olika i de olika skolorna men mellan den 10 oktober till den 26 oktober var alla lediga från skolan och den tiden försökte vi såklart fylla med så mycket roligt som möjligt.

Det roliga började redan fredagen den 10 oktober då vi tillsammans med Gecko School städa Nai Yang stranden som avslutades med roliga lekar och Tag Rugby. Den var nog denna dag som Huw på Gecko School bestämde sig för att komma till barnhemmet för att lära våra barn spela Tag Rugby på riktigt – det går rykten om att våra barn fuskade en hel del då de inte förstod reglerna…

Sabina kom mitt i lovet, hennes volontärperiod startade söndagen den 12/10. Så hon fick en rätt så rolig start på sin vistelse här.

Den 15/10 och den 16/10 var det nämligen dags att få prova på något nytt och roligt igen.Barnen hade blivit inbjudna till Anthem Wakepark för att lära sig wakeboard, av Rebecka som driver stället. För att barnen skulle få tid att lära sig kunde gruppen inte vara för stor så onsdagen den 15/10 efter lunch bar det av med alla killarna. Och oj vad roligt de tyckte att det var. Först var de lite försiktiga och det tog ett tag för dem att klara av att stå på brädan, men ju varmare de blev i kläderna desto mer vågade de. Det var inte helt lätt att få dem att sluta när det var dags att åka hem till middagen även om de var helt slut och varenda liten muskel värkte efter övningarna.

Dagen efter, torsdagen den 16/10 var det tjejernas tur. Vi var lite oroliga att tjejerna inte skulle våga eller vara beredda att ta för sig men oj så fel vi hade. De var faktiskt snabbare än killarna på att klara av att stå på brädan och det var inte på något sätt lättare att få dem att vilja åka hem när det var dags. Snabbast att lära sig var vår älskade lilla Team som oftast inte vill vara med och sporta då hon inte tror att hon kan. Att få uppleva hennes stolthet och glädje över att faktiskt vara bästa var en lisa för själen. Vi tror inte vi behöver påpeka att alla våra barn varmt rekommenderar ett besök på Anthem Wakepark om ni kommer till Phuket. Vill ni veta mer om stället kan ni gå in www.anthemwakepark.com

Sabina kom alltså precis i början av barnens lov och Linn lämnade oss i mitten av lovet. Den 19 oktober var det dags för oss att säga hej då till Linn och för Linn att packa sina väskor och åka tillbaks till Sverige. Under perioden som har gått har vi fått nya fantastiska vänner på ön. Tack vare Natasha Eldered, som jobbar med PR här på ön och som rekommenderade oss, har vi hamnat under Paresa Resorts vingar. Paresa Resort, Kamala är ett femstjärnigt hotell i Kamala och deras GM Dawid Koegelenberg bestämde sig efter ett besök hos oss tillsammans med Natasha att vi kommer vara deras Community Project. Detta startade med en fantastisk välgörenhetsmiddag den 8 november, som vi dessvärre inte kunde närvara på för att vi var i Sverige när den gick av stapeln.

Dawid är en engagerad och varmhjärtad man som verkligen vill hjälpa oss och bryr sig om barnen så lördagen den 25/10 fick alla våra barn komma till hotellet för att lära sig baka Brownes av deras kockar. Barnen tyckte det var jättespännande. Bara att få åka till detta fantastiskt vackra hotell som ligger uppe på sluttningarna i Kamala var en upplevelse. Att sedan får lära sig baka Brownes av riktiga kockar var hur kul som helst för att inte tala om att sedan få äta upp dem. Alla på barnhemmet är dessutom bjudna till Paresa på julmiddag på julafton – då vi tillsammans dessutom ska sjunga några julsånger för Paresas gäster. Gissa om barnen redan nu tränar på julsångerna vi ska sjunga!

Den 27 oktober slutade skollovet och började skolan igen. Men det roliga tog inte slut för det. Onsdagen den 29/10 var det dags för barnen att få lära sig Tag Rugby på riktigt, efter läxorna var gjorda kom Huw hit för barnens första träningspass. Reglerna är rätt så svåra, bara en sådan sak som att du inte får passa framåt utan bara bakåt är svår att förstå och när man väl förstått det så är det svårt att veta hur man faktiskt passar bakåt. Barnen hade kul och Huw slet hårt med att få dem att förstå, men både han och barnen var nöjda efteråt och träningen kommer att ske fler gånger.

Barnhemmets alldeles egna Kjelle har varit nere och spelat in en ny långfilm och när han är här så händer det alltid något roligt. Lördagen den 1/11 tog han med hela barnhemmet till Splash Jungle Water Park. Han har bjudit med oss allihop en gång tidigare och ville göra om det då han vet att barnen älskar dig. Vad ska vi säga – så fort vi hade kommit in på stället så sprang barnen oavbrutet, de var överallt hela tiden. Det var upp och ner i alla rutschkanor med en sådan fart att det var svårt, eller rättare sagt omöjligt att hänga med. De ville aldrig att det skulle ta slut och de ville hinna åka så mycket som möjligt så många gånger som möjligt. Mitt i allt det här fick vi uppleva omvända världen – i normala fall så är det barn som tjatar på att få köpa glass, här var det Kjelle som tjatade på att få köpa glass till barnen. Och till slut fick han som han ville – och alla blev lika glada, både Kjelle och barnen. Han är nog en av världens snällaste människor vår Kjelle.

Vi var nästan fortfarande blöta dagen efter när det var dags för oss att sätta oss på planet för en vecka i Sverige och för En Kväll för Happy Child fredagen den 7/11. En Kväll för Happy Child till kärleksfullt minne av Johan, Sara, Matilda, Eleonor, Josefin och Lukas blev precis så varm, kärleksfull och fin som vi hade hoppats. World Trade Center, Stockholm fylldes snabbt med vänner till vår älskade änglar, vänner som numera även är vänner med vår fina familj i Thailand och alla våra härliga barn här. Stort tack till alla som kom och gjorde kvällen oförglömlig! Det var med varma hjärtan vi återvände till Phuket och barnhemmet.

Under vår vecka i Sverige hade Moa som startade sin volontärperiod hos oss den 2/11 redan blivit varm i kläderna och vi hann precis tillbaks för att säga hej då till Ellinor som slutade som volontär hos oss söndagen den 9/11.

Väl framme var det bara att ladda om för vårt Öppna hus lördagen den 15/11. Vi hade Öppet hus för att ge alla som eventuellt kan tänkas vilja hjälpa oss att bygga om barnhemmet möjlighet besöka oss och se vårt hem med egna ögon. Det blev en trevlig tillställning. Och vad gör vi just nu – vi pustar ut och laddar om!

Den 6 december kommer de nämligen – våra hjältar i Happy Tour! Tänk att de snart är här, att de faktiskt orkade ta sig hela vägen från Sverige till barnhemmet och att dessutom startade som fyra glada galna unga män och kommer avsluta som fem glade galna unga män då Lee som de träffade i början av Kina bestämde sig för att följa dem hela vägen till mål. Gissa om vi kommer se till att ta emot dem som de kungar de är! För er som inte har möjlighet att ta emot våra hjältar kan vi dock rekommendera ett besök på City-Kliniken i Göteborg som i år igen har Öppet hus för Happy Child och barnhemmet. Denna gång sker det lördagen den 29/11. Om ni vill veta mer kan ni gå in på www.city-kliniken.com Stort tack till Thomas och alla på City-kliniken för att ni gör detta för oss!

Nu är det dags att avsluta och dags att lära känna vår nya volontär Sassa som kom till oss idag.

Varma hälsningar,
Sussi och Hans

Lämna en kommentar