Odd Fellow Orden är en religiöst och politiskt obunden, världsvid organisation med gamla traditioner. Norden är sedan länge Odd Fellows starkaste fäste och Sverige intar en ledande ställning. Här verkar för närvarande 285 broder- och systerloger, med sammanlagt över 40.000 medlemmar. I Göteborg med omnejd finns det tolv Brödraloger och fyra Rebeckaloger.

Brödralogen 114 Göteborg har sin hemvist i det vackra Ordenshuset på Vasagatan 9. Där träffas vi 2:a och 4:e tisdagen i månaden från september till maj för att genomföra våra möten och gradgivningar samt – inte minst – umgås i positiv och utvecklande anda. Verksamheten i Odd Fellow fokuserar på några viktiga områden. Ett sådant handlar om ”etisk fostran”, en strävan att bli ännu bättre medmänniskor. Detta tar sig bland annat uttryck i våra ceremoniellt genomförda gradgivningar. Dessutom ägnar vi oss åt att hjälpa nödställda medmänniskor – inte minst barn i stort behov av stöd.

Vill du läsa mer ingående om vad vi står för och uträttar, förslår vi att du besöker webbplatsen för svenska Odd Fellow. Det vänskapliga, omtänksamma och kamratliga umgänget – brödraskapet – är en viktig del av Odd Fellows verksamhet. Du känner dig alltid välkommen och aldrig ensam i Odd Fellows brödrakrets. I vår loge lägger vi stor vikt vid att ha en god balans mellan de allvarligt inriktade aktiviteterna och de mer socialt betonade.

I Ordenshuset finns det två vackert och traditionellt inredda Ordenssalar som huvudsakligen används för logemöten och gradgivningar. På andra våningen hittar man baren Seven Stars samt vår restaurang, som drivs av professionell krögare. Här umgås vi under våra brödramåltider efter logemötena.

Restaurangen erbjuder också andra fest- och högtidsarrangemang samt konferensmöjligheter. Det finns ett flertal mindre möteslokaler i Ordenshuset, några med konst och inredning från husets ursprung vid förra sekelskiftet.

Ordenshuset i Göteborg ägs och förvaltas gemensamt av de 15 lokala institutionerna i Odd Fellow. Huset byggdes 1887 av en av dåtidens framträdande affärsmän, August Theodor Carlsson, även Koks-Carlsson kallad. 1934 köpte Odd Fellow i Göteborg huset som, efter pietetsfull om- och tillbyggnad, sedan dess är Göteborgslogernas hemvist.

Intresseanmälan

Vill du veta mer om Odd Fellow och hur du kan bli medlem i Orden, vad det innebär och vad du kan göra för omvärlden?  Välkommen att fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi dig.

  Ditt namn*

  Adressuppgifter

  Tel*

  Din e-post*

  Meddelande

  En kontrollfråga för att undvika spam:

  *Obligatoriska fält